עורנו נתון לחסדיהם של מגוון גורמים שונים אליהם הוא נחשף עם השנים: אור השמש וקרני ה-UV עליהן דנו במאמר קודם, מזהמים סביבתיים, שינוי מזג האוויר ואף הרגלים יומיומיים רעים שלנו בין שביודעין דוגמת עישון, ובין שלא ביודעין.
באפשרותנו לנקוט במגוון רחב של צעדים מניעתיים אשר יסייעו לעורנו להישאר גמיש ובעל מראה חיוני, ועל כך הקליניקה שלנו שמחה להציע שירותי אנטי-אייג'ינג, אך במאמר זה נבקש קודם כל לסקור את הגורמים שמובילים להזדקנות מראה העור. וודאי שאם נבין באופן פרטני ומעמיק יותר את הגורמים שנמצאים מאחורי הקלעים, הרי שתהיה בכוחנו האפשרות להימנע ולסגל אורח חיים שיטיב עם בריאות העור.
אבל אל תמהרו להלקות את עצמכם על הרגל שלילי כזה או אחר. השינויים בעורנו שבאים עם הגיל, מתרחשים בין היתר בשל תהליכים טבעיים שהם מנת חלקם של כל אחד ואחת מאתנו:
הדרמיס מכיל סידור מורכב של חלבונים שונים וביניהם קולגן ואלסטין המספק את הגמישות. עם השנים, הסידורים הללו המורכבים משורה של חלבונים שונים, מאבדים את שלמונם ומתפצלים. אובדן הסדר המופתי של החלבונים איננו ניכר מיד, אך עם השנים ועם התרבותן של רשתות חלבונים מפורקות, הרי שתפקוד התאים ישתנה ויהפוך לנוקשה הרבה יותר.
תהליכים פיזיולוגיים אלו נחקרו רבות, אך טרם נמצאה התשובה מדוע זה קורה, ולמה דווקא כחלק מתהליך ההזדקנות הטבעי של הגוף. עם זאת, חוקרים רבים מצביעים על כך שתהליכים אלו מואצים כתוצאה מחשיפה לרדיקלים חופשיים כמו גם לדלקות כרוניות של העור.
איננו יכולים להתייחס למפגעים סביבתיים כגורמים חיצוניים מלאכותיים, ועד כמה שאפשר להאשים את זיהום האוויר כחלק מן הגורמים להזדקנות העור, הרי שחשיפה עקבית לשמש נותנת את אותותיה ומשפיעה אט אט על מראנו החיצוני.
לצד העובדה שרשתות החלבונים שבעורנו מתפרקות עם הזמן, קרינת ה-UV "תורמת" את חלקה ואף מאיצה את התהליכים הפיזיולוגיים שעורנו חווה. ההסבר המדעי לכך, על-פי מחקרים, הוא כי קרינת ה-UV משפיעה על תאי האפידרמיס אשר מגיבים לחשיפה הממושכת על-ידי שחרור כימיקליים המפוזרים לשכבת הדרמיס הפנימית. אלו מובילים לשחרור אנזים אשר גורם לפירוק רשתות החלבון.
האם באמת אנו יכולים להימנע מאור היום? וודאי שלא, ולכן זהו חלק טבעי ובלתי נפרד מהזדקנותנו.
ככל שגופנו מזדקן, כך שכבת השומן שממוקמת מתחת לעור, מתכווצת באופן טבעי. כתוצאה מכך, מבוגרים רבים מעידים על תסכול רב שנובע מעור נפול ובעל מראה שאיננו מחמיא.
אם ננסה למצוא ולא במעט, את הפתרון להזדקנותו של העור, נראה כי אנו שוב שבים אל עבר אחד הגורמים המזיקים ביותר לעורנו – קרינת ה-UV אשר נמצאה במחקרים רבים כמזיקה לתאי השומן.
חשים שעורכם כבר לא מה שהיה? יש לזה פתרון. בקליניקה של קרנית מלמד, נשמח להציע לך שורה של טיפולי פנים ייחודיים אשר יסייעו לך להשיב לעורך את המראה שאבד עם השנים.
לפרטים נוספים התקשרו: 072-3971859.
אנחנו נמצאים ברחוב גורדון 27 תל אביב
טלפון: 072-3971859
כתובת מייל: 4u@karnitmelamed.com
שעות הפעילות שלנו:
ימים א'-ה': 09:00-21:00
יום ו': 09:00-15:00
* חניה חינם ללקוחותינו בתאום מראש
Error: The account for karnitmelamed needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page
Ⓒ אין להעתיק או להשתמש בתוכן האתר ללא אישור מפורש מבעלי האתר | קידום אורגני יולו מדיה